Сьогодні, 16 квітня Берегометська та Мигівська амбулаторії загальної практики - сімейної медицини КНП «Берегометського центру ПМСД» Вижницької районної ради отримали нові медичні автомобілі "Renault Duster".

Автомобілі придбані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості в рамках державної програми «Сільська медицина». Критерії даних автомобілів повністю відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.

Забезпечення службовим автотранспортом – це один із основних кроків розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості. Нові автомобілі значно полегшать та покращать роботу сімейних лікарів.

Варто також зазначити, що на засіданні 34 сесії Вижницької районної ради, яка відбулася на початку березня цього року, прийнято рішення «Про внесення змін до районного бюджету Вижницького району на 2020 рік», де по спеціальному фонду за бюджетною програмою «Виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров`я у сільській місцевості», збільшилися асигнування на 2 млн.482 тис.679 грн., в тому числі на капітальний ремонт Берегометської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в сумі 1 млн.482 тис.679 грн. й на придбання автотранспорту для неї в сумі 500,0 тис. грн., на придбання автотранспорту для Мигівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в сумі 500,0 тис. грн. за рахунок залишку субвенції з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду в сумі 2 млн.347тис.890 грн. та за рахунок вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду в сумі 134 тис.789 грн. на співфінансування зазначених видатків.

Тому оперативність та комфорт мають стати звичними речами для сільської медицини.