Як повідомляла Чернівецька облдержадміністрація ще в кінці квітня цього року, приймальні відділення п’яти опорних лікарень Чернівецької області, серед яких є і КНП «Вижницька районна лікарня», планують відремонтувати, реконструювати та оснастити сучасним медичним обладнанням.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, закуплять за кошти державного бюджету частину дороговартісних апаратів, зокрема: комп’ютерні томографи, магнітно-резонансні томографи, ангіографи та апарати ультразвукової діагностики тощо.

Відтак, протягом травня в районній лікарні розробляли проектно-кошторисну документацію на реконструкцію приймального відділення, але, оскільки приміщення КНП «Вижницька районна лікарня» є пам’яткою архітектури місцевого значення, якій вже більше 120 років, керівництво закладу та працівники проектних фірм стикнулися з рядом труднощів. Та все ж вдалося знайти компромісне рішення, яке дозволить не тільки реконструювати приймальне відділення лікарні, а й дозволить зберегти архітектурне обличчя міста й уберегтися від нещасних випадків та несподіваних руйнувань будівлі.

Таким чином, вчора, 10 червня, на позачерговій 35 сесії Вижницької районної ради, було надано згоду КНП «Вижницька районна лікарня» на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення будівельних робіт: «Часткове пристосування лівого крила будівлі лікарні з влаштуванням приміщень приймального відділення КНП «Вижницька районна лікарня».

Згідно інформації головного лікаря районної лікарні Федора Митринюка, згідно запропонованої проектно-кошторисної документації, планується збудувати окремий одноповерховий корпус лікарні на території паркової зони лікарні, який з’єднуватиме корпус реанімаційного, хірургічного, гінекологічного відділень лікарні з пологовим відділенням медзакладу, з можливістю транспортування хворих ліфтом, й буде виконувати функції оцінки стану пацієнта, здійснювати медичне сортування й діагностику захворювання.

Це в свою чергу підвищить рівень надання медичних послуг населенню, покращить умови перебування пацієнтів в медичному закладі, оскільки ні пацієнтам ні медперсоналу не доведеться виходити на вулицю аби перейти з одного відділення лікарні в інше.