Сьогодні, 18 червня, з самого ранку депутати райради на засіданнях постійних комісій районної ради

з питань освіти, охорони здоров'я, молоді та спорту, з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності і захисту прав громадян та з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва та туризму завершували опрацьовувати питання порядку денного чергової 36 сесії Вижницької районної ради.

         Пізніше, відбулося засідання колегії районної ради, де заслуховували інформацію завідувачки сектору культури, молоді та спорту райдержадміністрації Наталії Додяк щодо роботи закладів культури Вижницького району в період карантину. А по завершенню, було погоджено порядок денний та регламент роботи 36 сесії районної ради із змінами та доповненнями до проектів рішень, внесеними постійними комісіями і колегією районної ради.

         Відтак, відбулося засідання чергової XХХVІ сесії районної ради. Головував на засіданнях очільник районної ради Михайло Андрюк.

         В роботі пленарного засідання сесії взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Михайло Чорней, депутати Чернівецької обласної ради Володимир Куліш та Андрій Андрюк, керівники установ, підприємств і організацій району, голови місцевих рад району та громадськість.

У ході пленарного засідання розглянуто 15 питань порядку денного та питання «Різне», які були попередньо опрацьовані на профільних комісіях районної ради.

Депутатами райради прийнято ряд змін, зокрема - до районного бюджету на 2020 рік, в склад колегії районної ради VІІ скликання, та районних комплексних програм.

Крім того, розглянуто ряд питань щодо спільної власності територіальних громад сіл, селища міст району, затверджено звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2020 року, розпорядження голови районної ради, та прийнято ряд звернень до вищих органів влади.

Також, варто зазначити, що після завершення обговорення сесійних питань за участі всіх присутніх на сесії, відбулася «нарада» з питань створення плану заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася у Вижницькому районі внаслідок тривалих дощів.