Сьогодні, 28 липня 2020 року у адміністративному приміщенні Косівської районної ради, під керівництвом голови ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитра Стефлюка, відбулося засідання Управи Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» з представниками відділі культури районів і міст, що входять до етнорегіону Гуцульщина.

Участь у засіданні взяли представники районних та міських товариств «Гуцульщина» Косова, Яремчі, Надвірни, Вижниці, Коломиї, Верховини, Рахова та Путили , а також представники засобів масової інформації Гуцульського регіону.
 
Зокрема, Вижниччину на заході представляли голова Вижницького районного осередку ГО ВТ "Гуцульщина" Василь Марчук та завідувачка й головний спеціаліст сектору з питань культури, молоді та спорту РДА Наталія Додяк та Ангеліна Юрійчук.
 
Основним питанням на порядку денному було обговорення та прийняття рішення про перенесення проведення XXVII Міжнародного гуцульського фестивалю. Попередньо організація популярної та важливої для гуцульської спільноти щорічної культурно-мистецької події планувалась на території Косівського району у вересні 2020 року. Однак, враховуючи виклики сьогодення, карантинні обмеження, а також ті обставини, що учасниками і гостями традиційного міжнародного гуцульського фестивалю щорічно є сотні людей з різних регіонів України, чисельні міжнародні делегації, Управа Всеукраїнського ГО «Гуцульщина» одностайно прийняла рішення про перенесення фестивалю на 2021 рік. Місце проведення залишається незмінним – Косівщина.

Крім того, Дмитро Стефлюк проінформував присутніх про те, що активна і цілеспрямована робота впродовж останніх двох років принесла приємний та довгоочікуваний результат: Міжнародний гуцульський фестиваль отримав статус «державного фестивалю». Відповідний нормативно-правовий документ підписаний на рівні Міністерства культури та інформаційної політики України в кінці червня цього року.

У ході зустрічі її учасники обговорили всі заплановані питання порядку денного та за підсумками засідання прийняли відповідні рішення і рекомендації.
 
 
  • Джерело: Косівська районна рада