На засіданні вирішували шляхи збільшення надходжень податків до місцевих бюджетів. Крім організаторів – Головного управління ДФС у Чернівецькій області — участь у заході взяли Голова Вижницької районної державної адміністрації Руслан Сенчук та голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк. Модератори даного міроприємства від фіскального відомства - начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Вадим Комов , начальник Вижницького управління Валерій Додяк, начальник Вижницької ОДПІ Андрій Угрин.

Чільне місце у спілкуванні з присутніми зайняли проблеми щодо резервів збільшення надходжень до місцевих бюджетів – серед яких повна інвентаризація земель та нерухомого майна. На порядку денному також були питання надходження від податку на доходи фізичних осіб, який по суті, є головним джерелом наповнення місцевих бюджетів району, оплати праці та трудових відносин, легалізації заробітної плати працівників.

Також було обговорено спільну стратегію активної протидії тим суб’єктам господарювання які застосовують нечесні методи ведення бізнесу на території населених пунктів району, особливо при торгівлі підакцизними товарами.

«Співпраця з органами влади та платниками податків дозволила ОДПІ забезпечити виконання завдань першого кварталу цього року з наповнення бюджетів усіх рівнів, — підкреслив у своєму виступі начальник начальник Вижницького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Валерій Додяк. Ми зробили певні кроки, але для забезпечення громад відповідними податковим коштами маємо спільно вирішувати проблемні питання та спланувати подальші дії для створення сприятливого середовища щодо діяльності підприємців нашого району».