Вижницька центральна районна лікарня розпочала приймати хворих на коронавірус та із підозрою на нього.

Для недужих буде відведено два поверхи окремого крила.

Готовність закладу до роботи із недужими на COVID-19 перевірили головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко та заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

– Корпус має кілька окремих входів, що дозволить розмежувати потоки пацієнтів та уникнути внутрішнього лікарняного інфікування. Загалом тут розгорнуто 48 ліжок у стаціонарі та 5 реанімаційних, – пояснила Марія Поліщук.

Крім того, нещодавно Вижницька ЦРЛ отримала два апарати штучної вентиляції легень. Обладнання як гуманітарну допомогу передала Міністерству охорони здоров’я в’єтнамська компанія, опісля його розподілили у регіони. Також один ШВЛ придбано коштом району.

Раніше хворих на коронавірус із Вижниччини везли у обласну лікарню або ж у Сторожинецьку ЦРЛ. Однак ці госпітальні бази досить завантажені. Тож із 18:00 години 1 вересня усіх пацієнтів району, що потребуватимуть невідкладної допомоги через COVID-19, доправлятимуть до медичного закладу у Вижниці.

Нагадаємо, наразі у Чернівецькій області працює 15 госпітальних баз для хворих на коронавірус. Це дві обласних, три міських та десять районних лікарень.