⚠️Підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сферах охорони здоров’я та регіонального розвитку. Таким чином, КНП «Вижницька районна лікарня» Вижницької районної ради визначена однією з опорних лікарень вторинної медичної допомоги у Чернівецькій області. Проте, поки наявний рівень надання медичних послуг вторинного рівня бажає бути кращим.

?Проект «Розширення надання медичних послуг в КНП «Вижницька районна лікарня», який реалізується в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, передбачає купівлю ендоскопічного медичного обладнання, а саме: гістероскопу, цистоскопу, ендоскопічної камери та медичної іригаційної помпи, що в свою чергу дозволить розширити спектр надання медичної допомоги районною лікарнею для населення. Це також сприятиме проведенню діагностики в амбулаторних умовах, без наркозу і больових відчуттів та виконувати малоінвазивні втручання, які в більшості випадків дозволяють зберегти репродуктивну функцію жінки, на відміну від «класичної» хірургії. Незаперечною перевагою таких втручань є і короткий термін перебування в стаціонарі, який у більшості випадків складає лише 1 добу‼️

?Крім того, саме зараз, в період поширення в світі COVID-19, важливо подбати не тільки про свій захист, а й відвідувачів районної лікарні та й медичного персоналу в тому числі. Тому, в рамках проекту буде придбано безконтактний дезінфікатор для рук з вбудованим високочутливим інфрачервоним термометром, який ідеально підійде для запобігання розповсюдженню вірусних інфекцій та допоможе зберегти задовільну епідеміологічну ситуацію при отриманні медичних послуг у районній лікарні.

?В майбутньому, все це дозволить укладати районній лікарні нові угоди з НСЗУ та розширювати спектр надання якісних медичних послуг для населення.

Наразі, оголошено публічні закупівлі щодо придбання ендоскопічного обладнання. Прийом пропозицій триває до 10 грудня 2020 року. Детальніше за посиланням - https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2020-11-24-013976-c

‼️Крім того, найближчим часом в поліклініці КНП «Вижницька районна лікарня» буде встановлено Антивірусний кіоск «КОРОНА-СТОП» - безконтактний дезінфікатор для рук з вбудованим високочутливим інфрачервоним термометром.

Нагадаємо, що партнерами Проекту є: Вижницька Районна РадаВижницька районна державна адміністрація та КНП "Вижницька Районна Лікарня» Вижницької районної ради.

На фото – вигляд ендоскопічного обладнання (взято з мережі Інтернет).

#карпатські_ініціативи_в_дії