З метою обговорення перспектив функціонування об’єднаного Вижницького району, подальшої діяльності комунальних закладів, установ та підприємств спільної власності територіальних громад новоутвореного району, сьогодні, 03 грудня 2020 року, у приміщенні Путильської районної ради відбулася нарада з виконавчим апаратом ради, керівниками комунальних установ та закладів, головами Путильської, Усть-Путильської, Селятинської та Конятинської  об’єднаних територіальних громад.

Робоча нарада проведена за ініціативою голови Вижницької районної ради восьмого скликання Михайла Андрюка, за участю депутатів  ради, обраних від Путильського виборчого округу: Андрія Бойчака, Василя Журавця, Василя Слижука, Михайла Козяна, Євдокії Фрей, Юрія Чорняка, Марії Ліски, Володимира Триньки, Ірини Муринюк, Віталія Нестора.

Під час розгляду питань порядку денного було звернуто увагу на проблемні питання, які мають місце внаслідок проведеної адміністративної реформи субрегіонального (районного) рівня.

Зокрема:

  • перспективи утримання об’єктів спільної власності територіальних громад новоутвореного району, що знаходяться на території Путильщини, в тому числі розподіл об’єктів між об’єднаними територіальними громадами та районом;
  • бюджетні зобов’язання до завершення бюджетного періоду 2020 року;
  • функціонування комунальних установ та закладів.

Голова районної ради Михайло Андрюк наголосив, що за підтримки  Путильщини утворено об’єднаний Вижницький район Чернівецької області.

 Керівникам закладів, установ та підприємств дано доручення узагальнити проблемні питання їх функціонування, з метою опрацювання та вирішення по суті.

Було акцентовано на тому, що для ефективності надання адміністративних та інших  послуг жителям відповідної території, вирішення питань у сфері управлінської діяльності, необхідно об’єднувати зусилля з територіальними громадами, в тому числі - шляхом співфінансуваннь утримання закладів, що забезпечують спільні потреби населення.

На реалізацію напрацьованих питань узгоджені домовленості щодо наступної зустрічі з головами Путильської, Усть-Путильської, Селятинської та Конятинської  об’єднаних територіальних громад Вижницького району.