Шановні краяни!

Дозвольте мені від депутатського корпусу району і себе особисто привітати Вас з Днем Соборності України.

Дата 22 січня є надважливою для українців, адже у цей день ставалися доленосні для нашого народу події: 22 січня 1918 р. - IV Універсал Центральної Ради проголосив УНР «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу», а виконавчий орган, Генеральний Секретаріат — Радою Народних Міністрів. Він замінив постійну армію міліцією, доручив провести вибори народних рад — волосних, повітових і місцевих, доручив Раді Народних Міністрів продовжувати розпочаті переговори з Центральними державами і довести до підписання миру; закликав усіх громадян УНР до боротьби з більшовиками.

Також слід згадати, що 21 січня 1990 року живий ланцюг, утворений сотнями тисяч людей, з’єднав Київ та Львів на пам’ять про Акт Злуки. Офіційно – 400 тисяч, неофіційно - близько 4 мільйонів наших співгромадян.

Тому День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу в єдності людей. І особливо тепер нам слід про це пам’ятати!!!

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – досягнення миру та побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Єдність – це наша праця. Єдність – це наша взаємна повага і підтримка. Єдність – це наша здатність долати труднощі, не розчаровуватися, не тужити за долею, не покладати рук, а твердо йти до нашої спільної мети.

Я бажаю усім нам миру, мудрості, терпіння та благополуччя.

 

З повагою, 

голова Вижницької районної ради Михайло АНДРЮК