18 лютого, відбулась Всеукраїнська онлайн-нарада УАРОР на тему «Проблеми районних та обласних рад й шляхи їх подолання у контексті децентралізації».

За результатами заходу буде підготовлений позиційний документ до керівництва держави.

Так, найнагальніші питання, що потребують оперативного вирішення полягають в унормуванні процесу передачі майна, відсутності коштів на утримання апаратів та виплат вимушено звільненим працівникам. Також, на перспективу, необхідно закріпити повноваження районних та обласних рад в законодавстві, а до того визначити конкретні джерела фінансування органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

«В районних радах багато проблематики, яку, в першу чергу, треба вирішувати на державному рівні. Необхідно дати більше ніж п’ятьом тисячам депутатів районних рад їхнє конституційне та законне право – здійснювати свої повноваження», — зазначив Сергій Чернов.

У всеукраїнській онлайн-нараді взяло участь більше 170 осіб. В тому числі і голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.

З керівниками районних та обласних рад спілкувались високопосадовці Мінрегіону, Мінмолодьспорту, Мікультури, МОЗу, НАДСу та інші. Напередодні, 8-12 лютого, було проведено п’ять кластерних нарад з керівниками районних та обласних рад. Мета заходів полягала у формуванні запитань до профільних органів державної влади та узагальненої проблематики.

Ознайомитись з відеозаписом наради можна натиснувши СЮДИ.

  • Джерело: УАРОР