Сьогодні, 9 травня, в усіх населених пунктах Вижницького району відбулись урочистості з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк побував на святкових мітингах у місті Вижниця та селі Іспас, де разом з представниками ветеранських організацій, дітей, молоді та громадськості у супроводі оркестру проходились урочистою ходою вулицями даних населених пунктів.
Хвилинами мовчання було вшановано пам'ять загиблих ветеранів війни та покладені квіти до Обелісків Слави.


Звертаючись зі словами вітання до ветеранів війни, Михайло Іванович закликав присутніх пам’ятати подвиг українців, які зробили значний внесок для перемоги над нацизмом.


«Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.» - сказав Михайло Андрюк.