Безпека — це відчуття людьми захищеності, комфорту, соціального благополуччя, а не лише відсутність небезпек або низький рівень злочинності.

Та ми розуміємо безпеку в районі дещо ширше. Вона, на нашу думку, включає не лише наявні системи відеоспостереження, патрулювання вулиць, пожежну безпеку та безпеку дорожнього руху, доступ до закладів охорони здоров’я та інших безпекових механізмів, а й такі компоненти, як: - згуртованість громади, високий рівень довіри в ній; - злагоджена комунікація між зацікавленими сторонами; - взаємодія поліції та громади, залучення жителів громади до розв’язання локальних проблем; - лідерський потенціал жителів громади; - інтегрованість вразливих суспільних груп у громаду.

За такого комплексного підходу вдасться побачити якнайширшу картину розвитку району, у якому безпека є складником стабільного економічного зростання й запорукою соціального благополуччя.

Тож аби сприяти гармонійному розвитку Вижницького району через створення безпечного та комфортного середовища ми написали спільний проєкт «Розробка Концепції комплексної безпеки Вижницького району», який подаємо на Конкурс підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що проводить Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями і обласними радами.

Так, в кабінеті голови Вижницької районної ради Михайла Андрюка відбулась робоча зустріч з головою Вижницької районної державної адміністрації Михайлом Чорнеєм та начальником Вижницького районного відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області Олександром Киселицею щодо обговорення та погодження підготовленої проєктної заявки, підсумком якої стало підписання партнерської декларації та документів про участь у спільному проекті «Розробка Концепції комплексної безпеки Вижницького району».

Загалом учасниками проекту є чотири партнерські установи: КП «Госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», Вижницька районна рада, Вижницька районна державна адміністрація та Вижницький районний відділ поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Що ж, тримаємо кулаки за наші заявки, та з нетерпінням очікуємо на результати Конкурсного відбору!!!