8 і 9 травня оповиті почуттями гіркоти за полеглими воїнами та цивільним населенням, які не дожили до перемоги над фашизмом.

У День пам’яті та примирення і День перемоги ми вшановуємо тих, хто ціною власного життя наближав перемогу над Антигітлерівською коаліцією у Другій світовій війні.

Так, 8 травня в с.Іспас голова районної ради Михайло Андрюк відвідав мітинг-реквієм біля пам’ятника загиблих у другій світовій війні, який розпочався з урочистої ходьби під музику духового оркестру з Гірляндою Слави.

А 9 травня, у Вижниці традиційне відзначення розпочалося покладанням квітів до Братської могили загиблим воїнам, де було запалено Вічний вогонь та організовано Почесну варту.

Зі словами вітань виступили голова районної ради Михайло Андрюк, заступник голови районної державної адміністрації Микола Федорощак, голова Вижницької міськоїради Олексій Чепіль та голова районної ради ветеранів Іван Бойко.

Хвилиною мовчання за загиблими героями та спільним виконанням гімну України завершився мітинг присвячений 76-ій річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Фото - Кіностудія "Черемош".