Вчора, у селі Банилів відбулось урочисте відкриття історичного музею.

Завдяки перемозі у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА", будівлю музею вдалось відремонтувати, тож екскурсоводи вже у сучасних, оновлених приміщеннях готові приймати відвідувачів та в комфортних умовах розповідати про усі експонати.

Участь в урочистостях взяв голова районної ради Михайло Андрюк. Приємним було й те, що на запрошення господарів на урочистості завітала виконавча директорка АОМС «Єврорегіон Карпати - України» Галина Литвин.

Як вона зазначила, - «Реалізований проєкт у Банилівській громаді – ще раз підтверджує важливість Програми, адже про потреби громади найкраще знають на місцях.»

Сподіваємося, що даний об’єкт стане гарною візитівкою Банилівської територіальної громади, а також хорошою локацією для гостей району.

Довідково:

Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад проводився в рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку», що реалізується спільно Мінрегіоном, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською та Чернівецькою обласними державними адміністраціями та Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.