Цими вихідними в Україні відзначали День молоді, а відтак в кожній громаді Вижницького району відбулися гучні святкування з насиченою розважальною програмою для молоді.

Не обійшлося цього дня і без спортивних змагань, адже локаціями проведення святкових заходів було визначено місцеві стадіони.

Першість села з футболу, турніри з міні-футболу, змагання з волейболу, армреслінгу, перетягування линви, і це ще не повний список проведених спортивних заходів того дня.

Долучилося до святкування і керівництво Вижницької районної ради. Так, голова райради Михайло Андрюк вітав молодь села Іспас Вижницької міської територіальної громади, а заступник голови райради Сергій Вірста вітав село Замостя Вашківецької міської територіальної громади, та ще й брав активну участь в спортивних заходах.

Приємним є і те, що до Вижницького району того дня завітав Народний депутат України Максим Заремський разом із своєю командою, а також віце-президент Української Асоціації Футболу Василь Орлецький.

Вони побували на урочистостях у Брусницькій сільській територіальній громаді, а також в селі Іспас Вижницької ТГ.

У своїх виступах Максим Заремський зазначив, що свято Дня молоді запроваджене з тим, щоб акцентувати на ролі молодих людей у розвитку та процвітанню суспільства.

«День молоді – не просто веселе, розважальне свято. Воно ще й має ідеологічну складову, адже звертає увагу молоді на те, як найкраще реалізувати свій потенціал як для власного добробуту, так і для України загалом. Хочу побажати, щоб всі дороги вели до щастя та успіху, нехай перспективним і світлим буде майбутнє для кожного з Вас!» - сказав нардеп.

Також, разом із очільниками громад та суддівськими колегіями, Максим Заремський провів церемонію нагородження кращих спортсменів та футбольних команд.

А на завершення дня, нардепом спільно з головою райради Михайлом Андрюком та віце-президентом Української Асоціації Футболу Василем Орлецьким, було обговорено основні проблеми розвитку футболу у гірській місцевості, та основні шляхи їх вирішення.