Сьогодні, 2 липня у м. Київ, Українська асоціація районних та обласних рад проводить Збори Асоціації на тему «Проблемні питання фінансового забезпечення районних рад».

Захід організовано за ініціативи голів районних рад.

Програма Зборів передбачає обговорення загального стану функціонування районних рад, наслідки, що спричинені проблемами з фінансуванням районних рад та шляхи їх подолання. 

До спілкування з керівниками районних рад запрошені та очікуються керівники Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, парламентарії, експерти та відповідні міжнародні організації.

Ініціатива проведення Зборів виникла у керівників органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня у зв’язку з реалізацією законів за реєстраційними номерами № 907-IX та 1009-IX.

Наразі голова Вижницької районої ради Михайло Андрюк спільно з головою Дністровської районної ради Олександром Янчаком та заступником голови Чернівецької районної ради Олександром Каспруком, перебувають з робочим візитом у столиці.

Також, варто зазначити, що з метою підтримки районного рівня місцевого самоврядування, участь у Зборах Асоціації приймає народний депутат України Максим Заремський. 

Детальніше про підсумки проведення Зборів УАРОР згодом.

На останньому фото Михайло Андрюк разом з головою Маріупольської районної ради Степаном Максмою, з яким познайомилися у 2016 році під час поїздок з гуманіротною допомогою військовослужбовцям на схід України.