Під керівництвом голови районної ради Михайла Андрюка відбулося засідання позачергової восьмої сесії Вижницької районної ради VIII скликання.

Перед початком роботи сесії Михайло Андрюк озвучив основні кадрові зміни, які відбулися в районі та представив новопризначених осіб.

В.о. директора НПП «Вижницький» Галина Марчук розповіла присутнім про результати від реалізації проєкту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні", що фінансується урядом Німеччини через Кредитну Установу для Відбудови KfW та впроваджується міжнародним консорціумом у складі AHT GROUP AG (керівництво), Дунайсько-Карпатської програми WWF International та Франкфуртського зоологічного товариства за участі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, в цільову аудиторію якого ввійшов НПП «Вижницький» та ще 7 природніх парків Карпатського регіону. Так, за її словами, днями, для посилення роботи служби державної охорони ПЗФ НПП "Вижницький" отримав 2 автомобілі марки Toyota Hilux підвищеної прохідності. Крім того раніше, в травні місці, нацпарк отримав ще 2 повнопривідних автомобілі з високим кліренсом - Renault Duster, для ефективного та оперативного виконання парками своїх функцій. В рамках проєкту закуплять також уніформу для працівників служби держохорони цільових природно-заповідних установ, розроблять проекти організації територій, реконструюють основні будівлі, створять відкриту базу даних Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду, розвиватимуть екотуризм. Користуючись нагодою, по завершенню свого виступу, Галина Марчук запросила всіх на фестиваль народних традицій «На Петра вода тепла», який відбудеться 12 липня на Вічовому Майдані м.Вижниця.

Відтак, на порядок денний було винесено 12 питань, більшість з яких стосувалися комунального майна, та питання «різне», де розглядалися звернення до керівництва області та держави, запити депутатів районної ради.

В роботі сесії прийняли участь голова районної державної адміністрації Михайло Чорней, депутати Чернівецької обласної ради Андрій Андрюк, Ілля Косован та Анатолій Іліщук, голови територіальних громад Вижницького району, керівники служб та установ району.

Так, за підсумками роботи позачергової сесії, було затверджено звіт про виконання районного бюджету Вижницького району за І-ше півріччя 2021 року, а також, внесено зміни до районного бюджету Вижницького району на 2021 рік.

Крім того, було прийнято звернення до Чернівецької ОДА, Чернівецької обласної ради та Народного депутата України Максима ЗАРЕМСЬКОГО щодо вирішення проблемних питань проведення ремонту автодоріг місцевого значення у Вижницькому районі.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Також, відповідно до запитів депутатів районної ради, було заслухано інформації директорів Вижницької та Путильської районних філій Чернівецького обласного центру зайнятості Юрія Никифоряка та Михайла Яків’юка щодо діяльності центрів зайнятості.