Протягом двох днів, 6-7 липня, в місті Косів проходив масштабний фестиваль - Дні Карпатської культури.

Захід організовано АОМС «Єврорегіон Карпати-Україна» та Косівською міською радою в рамках проекту «Світ карпатських розет - заходи зі збереження унікальності культури Карпат», що впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу та Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

На гостей з різних куточків України чекала цікава концертна програма, демонстрація старовинних гуцульських ремесел, різноманітні майстер-класи, смачні традиційні страви та покази автентичного гуцульського одягу та його сучасних інтерпретацій «Лудинє Фамілія».

На запрошення виконавчої дирекції Асоціації, на святі побував голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.

Фестиваль став чудовим комунікативним майданчиком для представників місцевого самоврядування з Карпатських областей України.

Як зазначає Михайло Андрюк, голови та представники місцевих та районних рад - члени Асоціації, змогли обговорити поточні справи діяльності своїх рад та окреслити нові ідеї щодо посилення взаємодії між собою для подальшого розвитку та промоції Карпат, адже для досягнення якісних результатів потрібно об’єднувати сили.

«Віримо, що міжрегіональна співпраця, зокрема, у форматі таких зустрічей, сприятиме розвитку територій та створить передумови для подальшої роботи над важливими об’єднавчими ініціативами» - зазначили в АОМС «Єврорегіон Карпати-Україна».