Вчора, 12 липня, на Вічовому Майдані м.Вижниця, проводився фестиваль народних традицій "На Петра вода тепла". 
Організаторами дійства виступили Вижницька міська рада та НПП "Вижницький". Свою підтримку надав також народний депутат України Максим Заремський.
На урочистому відкритті фестивалю побували перший заступник голови Чернівецької обласної ради  Микола Гуйтор, народний депутат України Максим Заремський, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова Вижницької районної державної адміністрації Михайло Чорней, депутат обласної ради та директор Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексій Грушко, голови територіальних громад Вижниччини.
 
Керівники районної влади вручили вітальні адреси працівникам Національного природного парку "Вижницький" за сумлінну працю та вагомий внесок у природно-заповідну справу району, високі досягнення у професійній діяльності та з нагоди Дня працівника природно-заповідної справи України.
 
Уповноважений представник АГТ ГРУП АГ, керівник проєкту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні" Міхаель Бромбахер урочисто вручив ключі від автомобілей в.о. директору Галині Марчук до Дня працівника природно-заповідної справи.
 
Нагадаємо, що під час засідання позачергової восьмої сесії Вижницької районної ради в.о. директора НПП «Вижницький» Галина Марчук розповіла присутнім про результати від реалізації проєкту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні", що фінансується урядом Німеччини через Кредитну Установу для Відбудови KfW та впроваджується міжнародним консорціумом у складі AHT GROUP AG (керівництво), Дунайсько-Карпатської програми WWF International та Франкфуртського зоологічного товариства за участі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, в цільову аудиторію якого ввійшов НПП «Вижницький» та ще 7 природніх парків Карпатського регіону. Так, за її словами, для посилення роботи служби державної охорони ПЗФ НПП "Вижницький" отримав 2 автомобілі марки Toyota Hilux підвищеної прохідності. Крім того раніше, в травні місці, нацпарк отримав ще 2 повнопривідних автомобілі з високим кліренсом - Renault Duster, для ефективного та оперативного виконання парками своїх функцій. В рамках проєкту закуплять також уніформу для працівників служби держохорони цільових природно-заповідних установ, розроблять проекти організації територій, реконструюють основні будівлі, створять відкриту базу даних Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду, розвиватимуть екотуризм.