У Трускавці, 2 та 3 вересня, відбувся ювілейний V Форум місцевого розвитку, який зібрав представників у сфері місцевого самоврядування з різних регіонів України та з сусідніх держав.

Так, від Чернівецької області та Вижницького району зокрема, участь в роботі форуму взяли голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, голова Вижницької ТГ Олексій Чепіль, голова Путильської ТГ Іван Повідаш, голова Брусницької ТГ Василь Шемчук, голова Банилівської ТГ Василь Соломко, голова Селятинської ТГ Валерій Полянчук та представник Усть-Путильської ТГ Антоніна Скидан.
Програма форуму складалася з різноманітних тематичних дискусійних панелей.
Офіційне відкриття заходу відбулося о 13.30 у четвер. Першою розпочалася пленарна дискусія «Реформа децентралізації: законодавчі ініціативи для підвищення ефективності розвитку територіальних громад», під час якої голови обласних рад з різних регіонів України разом зі спікером парламенту обговорили ефективність реформ, законодавчих ініціатив, а також упорядкування структури органів місцевого самоврядування та досягнення фінансової спроможності обласних і районних рад.
Організатори форуму Львівська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" цьогоріч провели абсолютно нові напрямки дискусій на теми: «Можливості та виклики розвитку громад у контексті європейського зеленого туризму», «Перспективи розвитку вугільних територій», «Цифрова трансформація громад-крок за кроком до перетворень».
Впродовж двох днів форуму також відбувалися спілкування на теми розвитку гірських територій, туризму, безпеки та написання проєктних пропозицій для залучення інвестицій і отримання фінансування в рамках міжнародної технічної допомоги.
Рішення прийняті на попередніх Форумах місцевого розвитку на Львівщині мали суттєвий вплив на формування державної політики у сфері децентралізації, а також стали базовими для розробки державних програм, формування спроможних проєктних команд у громадах.