Сьогодні, 1 жовтня, в рамках Угоди про співпрацю між Вижницькою районною радою Чернівецької області (Україна) та містом Легіоново Мазовецького воєводства (Республіка Польща), рятувальники Вижниччини отримали пожежні каски та дві пожежні мотопомпи.

Заходи з нагоди вручення спецобладнання та спорядження відбулися на території 4 державної пожежно-рятувальної частини м. Вижниця.

З цієї нагоди на Вижниччині перебувала офіційна делегація з Легіоново на чолі із президентом міста Романом Смогоржевським, також участь у заході взяв голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області Андрій Андроняк, та керівництво й працівники Вижницького районного відділу Головного управління ДСНС у Чернівецькій області.

Михайло Андрюк зауважив, що важливо використовувати можливості транскордонної та міжрегіональної співпраці, й наявні механізми підтримки розвитку гірських територій через проекти розвитку. Та нагадав, що у 2019 році районна рада залучила для рятувальників Вижниччини пожежний автомобіль STAR 266 GBA 4/16, який вміщує 4 тонни води та характеризується підвищеною прохідністю, що дуже важливо для роботи у гірському регіоні. Це в свою чергу сприяло створенню добровільної пожежної частини в селі Мигове.

В свою чергу, Андрій Андроняк подякував за чергову надану допомогу та додав, що нове спорядження та спецобладнання зробить роботу рятувальників комфортнішою та безпечнішою.

Нагадаємо, що 26 березня 2018 року задля розширення і поглиблення дружніх партнерських відносин щодо забезпечення розвитку територіальних громад Вижницького району Чернівецької області та Косівського району Івано-Франківської голови обох районних рад підписали угоду про співпрацю, після чого, впродовж 6 місяців, в рамках Конкурсу ініціатив карпатських громад від асоціації «Єврорегіон Карпати - Україна", реалізовувався спільний проект Вижницької та Косівської районних рад "Налагодження транскордонного партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону". Підсумком якого, стало підписання 28 вересня 2018 року угоди про партнерство і співпрацю між Вижницькою районною радою та містом Легіоново.