З метою ефективної реалізації проєкту «Модернізація Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини»*, що є переможцем Конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, відбулася робоча нарада команди проекту, де обговорено поточний стан впровадження проекту за рахунок власного внеску, та окреслено першочергові напрямки щодо реалізації заходів за рахунок грантових коштів.

Нагадаємо, що Вижницьким фаховим коледжем мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка вже здійснено: заміну вікон в приміщенні музею, реконструкцію сходів та встановлено пандус, і наразі очікується поставка вхідних дверей для встановлення.
 
А найближчим часом буде придбано музейне обладнання: вітрини для дрібних експонатів; встановлено галерейну систему освітлення; сенсорну інформаційну панель та кондиціонер.
 
Все це дозволить, побудувати нову осучаснену експозицію музею з відповідним тематичним зонування музейних експонатів, хорошим оглядом та освітленням.
 
Варто зазначити, що в ході проведення інвентаризації музейних експонатів, задля доступності експозиції для маломобільних груп населення, командою проекту, було вирішено розширити експозицію музею, розмістивши її частину на першому поверсі.
 
Також, громадською організацією "Волонтери Вижниці" вже здано проміжний фінансовий звіт.
____________________________________
* Проект «Модернізація Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини», впроваджується у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку», що реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій України, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.
 
Заявник - ГО "Волонтери Вижниці"; ідейники, розробники та головні партнери Вижницька районна рада та Вижницький Фаховий Коледж Мистецтв та Дизайну імені Василя Шкрібляка.