Традиційно, 14 жовтня, громадськість Вижниччини зібралась біля символічної могили «Борцям за волю України» у Вижниці, аби відзначити одне з найголовніших державних свят країни – День захисника та захисниці України.

Розпочалися урочистості з покладання квітів головами Вижницької районної ради Михайлом АНДРЮКОМ та Вижницької міської ради Олексієм ЧЕПІЛЕМ до символічної могили загиблих героїв.

Відтак, відбулася панахида за померлими захисниками України. А присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх героїв, які в різні часи ставали на захист незалежності та суверенітету нашої держави.

А опісля, зі словами вітань до присутніх звернулися Михайло АНДРЮК та Олексій ЧЕПІЛЬ, які вручили почесні грамоти воїнам АТО та родичам загиблих героїв. Від імені народного депутата України Максима ЗАРЕМСЬКОГО, до присутніх звернувся його помічник, депутат районної ради Іван ВОВК, який також вручив грамоти воїнам ООС та політрепресованим.

Також, всіх присутніх привітали голова районного товариства політв'язнів та репресованих Ольга АННИЧ та голова районного товариства «Просвіта» Дмитро НИКИФОРЯК.

Традиційно впродовж свята народний аматорський чоловічий хор Іспаського СБНТД (керівнитк Сергій ГЛУШКІВСЬКИЙ) виконував патріотичні пісні біля символічної могили «Борцям за волю України». Завершився мітинг загальним виконанням Гімну України.