Під керівництвом голови районної ради Михайла Андрюка відбулося друге пленарне засідання дев’ятої сесії Вижницької районної ради VIII скликання.

Перед початком роботи сесії Михайло Андрюк озвучив перелік запрошених на засідання сесії та нагадав присутнім про карантинні обмеження, які діють на території нашої області.

Відтак, на порядок денний було винесено 3 питання та питання «різне», де розглядалися звернення до керівництва області та держави, запити депутатів районної ради.

В роботі сесії прийняли участь перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк, голова районної державної адміністрації Михайло Чорней, депутати Чернівецької обласної ради Ілля Косован та Анатолій Іліщук, голови територіальних громад Вижницького району, керівники служб та установ району.

Так, під час роботи сесії, було заслухано інформацію про вжиті заходи стосовно відновлення роботи пошкодженого об’єкту «Надводний перехід газопроводу середнього тиску Джурів-Банилів». Вичерпну інформацію з даного питання для присутніх надав перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

Посадовець запевнив, що наразі проводяться всі необхідні тендерні процедури для проведення відновлювальних робіт надводного газового переходу, і до 1 грудня 2021 року в домівки жителів Банилівської ТГ поступить газ.

Відтак, після довгих дискусій депутати дійшли згоди, та прийняли рішення доручити голові Вижницької районної ради Михайлу Андрюку поінформувати жителів Банилівської територіальної громади про вжиті заходи стосовно відновлення роботи пошкодженого об’єкту «Надводний перехід газопроводу середнього тиску Джурів-Банилів», а в другій половині листопада 2021 року на сесії райради заслухати питання про хід виконання відновлювальних робіт надводного газового переходу.