Днями було введено в експлуатацію новозбудовану лісову дорогу у Вашківецькому лісництві ДП «Берегометське ЛМГ». Участь в урочистому відкритті дороги взяв голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.

Дана дорога не лише має важливе лісогосподарське значення, а й значно скорочує відстань між селами Вашківецької та Банилівської територіальних громад і робить доїзд людей зручним та комфортним.
 
Як зазначає директор ДП «Берегометське ЛМГ» Руслан Максимчук, впродовж останніх років працівники ДП «Берегометське лісомисливське господарство» збудували понад 10 кілометрів нових лісових автомобільних доріг, а всі роботи виконуються власними силами та за кошти підприємства.
 
У наступному році підприємство планує збудувати другу чергу даної новозбудованої автодороги до населеного пункту Бережонка.
 
Приємно зазначити, що працівники Вашківецького лісництва поряд з дорогою спорудили рекреаційне місце для відпочинку з мангалом, альтанкою, лавочками та дерев’яними скульптурами.
 
Так, лісова інфраструктура відкриває жителям сіл, мандрівникам доступ до тих місць у лісі, які раніше були недоступними. Особливо це важливо у період збору ягід і грибів. Але найбільш важливі лісові автомобільні дороги для лісівників. Адже завдяки добрим шляхам працівники лісової охорони оперативно встигають на спалахи пожеж, які ще легко загасити, мають змогу запобігати браконьєрству, та й взагалі, дороги в лісі – це життя для лісогосподарського підприємства.
 
  • Автор:Вижницька районна рада
  • Джерело: ДП "Берегометське ЛМГ"