Реалізація проєкту «Модернізація Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини»*, що є переможцем Конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, триває вже чотири місяці і за цей час партнерським організаціям вдалося чимало зробити.

Так, вже здійснено заміну вікон в приміщенні музею, проведено реконструкцію сходів й встановлено пандус, придбано нові вхідні двері.

Крім того, під керівництвом завідувачки музею Марії Козубовської, проведено косметичний ремонт в приміщенні музею. З трьох музейних кімнат на другому поверсі винесено всі експонати, пофарбовано стіни та підлогу.

А сьогодні, розпочато роботи із встановлення галерейної системи освітлення.

Командою проекту, також проведено всі необхідні процедури з постачальниками музейного обладнання, і вже придбано: сенсорну інформаційну панель і кондиціонер, та тривають роботи з виготовлення вітрин для дрібних експонатів.

Також, як ми повідомляли раніше, в ході проведення інвентаризації музейних експонатів, задля доступності експозиції для маломобільних груп населення, командою проекту, було вирішено розширити експозицію музею, розмістивши її частину на першому поверсі. Відповідні роботи з облаштування приміщення розпочнуться найближчим часом.

Все це дозволить побудувати нову осучаснену експозицію музею з відповідним тематичним зонування музейних експонатів, хорошим оглядом та освітленням.

____________________________________

* Проект «Модернізація Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини», впроваджується у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку», що реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій України, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.

Заявник - ГО "Волонтери Вижниці"; ідейники, розробники та головні партнери Вижницька районна рада та Вижницький Фаховий Коледж Мистецтв та Дизайну імені Василя Шкрібляка.

#карпатські_ініціативи_в_дії

#Модернізація_Музею_старожитностей_та_етнографії_Буковинської_Гуцульщини