Вижниця вперше згадується у молдавському літописі за 1501 рік. Розташоване на перетині торгівельних шляхів, місто здавна розвивалося як торгове поселення, тісно пов'язане з гірськими і низинними районами Буковини та Галичини, широко відоме гарними ярмарковими традиціями. Наприкінці XVIII ст., з початком розвитку лісової промисловості, Вижниця стає важливим пунктом торгівлі лісом. По Черемошу і Пруту будівельний ліс і дрова сплавлялися до Чернівців, а звідти - на Бесарабію і Поділля.

З Вижницею пов'язані імена видатних діячів української культури: Івана Франка, Юрія Федьковича, Лесі Українки, Корнелія Устиновича, Марка Вовчка, Ольги Кобилянської, Василя Стефаника, Гната Хоткевича.
З цієї нагоди, 27 травня, на центральній площі міста відбулись урочистості.
У програмі свята проведено квест "Культурна спадщина міста", зустріч гостей духовим оркестром, урочисте відкриття свята та підняття державного прапора та прапора міста.
Відкривав свято голова Вижницької міської об’єднаної територіальної громади Олексій Чепіль. Участь в урочистому відкритті взяли голова районної ради Михайло Андрюк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька, народні депутати України Іван Рибак та Василь Амельченко, голова Всеукраїнського товариства Гуцульщина Дмитро Стефлюк та голова Вижницького осередку Василь Марчук.
Кращих представників громади було відзначено почесними грамотами.
Продовжилась програма переглядом тематичних виставок робіт художньої творчості, архівних матеріалів, творів мистецтва, вітальних листівок, виступи художніх колективів та установ громади, майстер клас перукарського мистецтва та візажу, робота містечок та творчих майстерень, відкриття скейт-парку на стадіоні "Черемош", показові виступи спортивних клубів "Богатир", "Кін-хін" та Вижницької ДЮСШ, показові виступи служб ДСНС, шоу-програма "Міні-міс Вижниччини", екскурсії вихідного дня, майстер-класи по гончарсту, деревообробці, вишивці та робіт з паперу, звітний концерт Буковинського центру мистецтв, благодійний концерт "Дві зірки", святковий концерт гостей міста, салют захисникам України, заходи до Дня міста в районній бібліотеці "Бібліотечне безсоння", заходи до Дня міста у кінотеатрі ім. Т. Шевченка "Відкрита кіноніч".
Фото – Віктор Максимчук

Більше фото можна переглянути тут - https://www.facebook.com/viktor.maximchuk.7/media_set?set=a.1907623385955074&type=3