Неділя, 27 травня, видалась надзвичайно насиченою на події. Окрім святкування Дня міста Вижниця в районі відбулось відзначення ще одного населеного пункту. Свої 585 років відсвяткував Банилів.

Банилів – одне з найдавніших сіл Буковини. Перша згадка датується у 1433 році у грамоті О.Доброго - молдавського воєводи. Є версії походження його назви. Перша: назва села походила від молдавських грошей « бань», які збирали турки на сторожовому посту. Друга: від турецького слова «бан», що означає « намісник» ( при перекладі нашою мовою)
В архівних документах зазначається, що село вже існувало за часів Шипинської землі, а це ХІУ століття.
Привітати банилівчан завітали голова районної ради Михайло Андрюк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, народний депутат України Іван Рибак.
Кращих жителям Банилова вручено подяки за вагомий вклад у розвиток села та активну громадянську позицію.
«День села – це свято, яке єднає всіх жителів Банилова, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного села є часточкою історії нашої держави. А її, як відомо, творять люди. Щоденна праця банилівчан, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.
Особлива шана та подяка – людям старшого покоління, чия мудрість та життєвий досвід нині допомагають молодим відроджувати рідне село та підтримувати славетні традиції свого народу.» - у своєму виступі зазначив Михайло Андрюк.