Завдяки налагодженій співпраці між Головним управлінням та органами місцевого самоврядування віддалені робочі місця працівників пенсійної служби діють в усіх районах області, в яких створено ОТГ.

В результаті цього вдалося наблизити послуги ще до чверті населення в області, кожен четвертий з яких – пенсіонери. По мірі створення нових об’єднаних громад оперативно здійснюється розширення мережі таких віддалених робочих місць.
Кожне віддалене робоче місце працівника Фонду в громадах забезпечене засобами відеозв’язку, що дозволяє спеціалістам фронт-офісу управлінь обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області надавати послуги дистанційно поза встановленими в громадах графіками прийому громадян.
Налагоджено також обслуговування громадян і поза межами ОТГ, а саме в сільських та селищних радах, бібліотеках, ЦНАПах, центрах зайнятості та відділеннях «Ощадного банку», в офісах ветеранських та інших громадських організацій, в приміщеннях УТОГ та УТОС. Крім того для наближення послуг до людей з вадами слуху в приміщенні обласної організації УТОГ створено віддалене робоче місце фахівців Пенсійного фонду, де послуги надаватимуть з використанням мови жестів.
Водночас працівники Пенсійного Фонду області проводять зустрічі за місцем проживання громадян або їх тимчасового перебування на стаціонарному лікуванні, виїзні прийоми. Для цього налагоджено взаємодію з громадськими та ветеранськими організаціями, соціальними партнерами.
В усіх фронт-офісах області забезпечено з урахуванням стандартів інклюзивне обслуговування осіб. Налагоджено прийоми осіб з інвалідністю, які супроводжуються сурдоперекладачами.


Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області