З 31 травня по 1 червня в м. Яремче відбудеться Карпатський Форум регіонального розвитку розпочався Карпатський форум регіонального розвитку «Можливості розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації».

Захід відбувається у місті Яремче Івано-Франківської області і проходить за участі генерального директора Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства регіонального розвитку, будівницта та житлово-комунального господарства України Сергія Шаршова, заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея, заступника Міністра охорони здоров'я України Романа Ілика, заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети, а також державного секретаря Міністерства інфраструктури України Андрія Галущака.
Участь у заході беруть голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук та голова Вижницької міської ОТГ Олексій Чепіль.
У складі делегації від Чернівецької області у форумі, також, беруть участь заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Василь Гостюк, директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Віктор Подорожний, радник голови облдержадміністрації Зіновій Бройде, директор Чернівецького відокремленого підрозділу установи «»Центр розвитку місцевого самоврядування» Тетяна Татарчук, керівництво Путильського та Сторожинецького районів, представники Конятинської, Усть-Путильської, Красноїльської, Селятинської сільських об’єднаних територіальних громад, Сторожинецької міської об’єднаної територіальної громади.
Відповідно до програми заходу, в рамках першого робочого дня, планується обговорити питання державної та регіональної політики розвитку гірських територій, а також можливості їх розвитку та роль регіонів в даному процесі. Також, йтиметься про синергію регіонів у європейському просторі в рамках сталого розвитку гірських територій.
Крім того, очікується, що кожна область на Карпатському форумі представить експозицію своїх гірських територій, що дасть можливість зрозуміти, чим живуть об’єднані громади.