7 червня розпочато прийом заявок на конкурс “Кращі практики молодіжної роботи в Україні-2018”.

Про старт проекту оголосили під час прес-конференції в Укрінформ, участь в якій взяв заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, керівник проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини"Олена Урсу та координаторка Програми "Молодіжний Працівник" Анна Острікова.

Як повідомила Анна Острікова, Конкурс, ініційований минулого року Мінімолодьспорту у співпраці з ПРООН, спрямований на сприяння поширенню результативного досвіду українських міст та громад щодо залучення молоді до процесу прийняття рішень, розширення можливостей молодих людей адвокатувати реформи та розвинути їхні навички задля розбудови майбутнього.

“За допомогою Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні ми можемо показати молодим людям, незважаючи на місце їх проживання — в мегаполісах чи маленьких містечках, що можна реалізувати себе, власні ініціативи та досягти успіху. Показати ті зміни, які йдуть за вами, за вашою активністю та включення в процес розвитку життя громади, регіону та країни”, - зауважив Олександр Ярема.

За словами заступника Міністра, попередній досвід реалізації проекту дав поштовх до активізації втілення практик молодіжної роботи у різних куточках країни.

Минулого року на Конкурс було подано 100 заявок від організацій з усієї України, які працюють з молоддю. Наразі ж організатори очікують ще більшої активності.

До участі в Конкурсі-2018 запрошуються учасники, які мають успішні практики в наступних сферах молодіжної політики:

- участь молоді в процесах демократизації (забезпечення відкритості, прозорості, підзвітності органів влади, просування порядку денного демократичних реформ на рівні громади),

- освіта та просвітницька діяльність з прав людини, захист прав людини, просування рівності та недискримінації в українському суспільстві,

- розвиток механізмів забезпечення участі молоді в житті громади,

- підтримка молодіжних проектів та ініціатив,

- розвиток молодіжних громадських організацій,

- волонтерство, змістовне дозвілля для молоді та молодіжне таборування,

- інклюзивний розвиток (включення вразливих груп молоді),

- сталий розвиток та екологія.

Як відзначила під час заходу представник ПРООН , цього року нововеденням до вимог конкурсу стане сприяння практик молодіжної роботи реалізації Цілей сталого розвитку.

17 цілей сталого розвитку (ЦCР) є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами, під час Саміту ООН у вересні 2015 року. Україна, як і інші країни-члени ООН, приєдналася до глобального процесу забезпечення сталого розвитку і напротязі 15 років буде спрямовувати свої зусилля на подолання всіх форм бідності, на боротьбу з нерівністю та на усунення негативних проявів кліматичних змін та ін.

Поділіьться своєю історією успіху до 1 вересня 2018 року за посиланням http:goo.gl/Qaz7kL