15 лютого – це День пам'яті про сумнозвісні події війни в Афганістані, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів, кому довелося виконувати військовий обов’язок на території інших країн.
З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.
 
На жаль, сьогодні на території й нашої держави йде війна... На рівні з українськими військовими боронять нашу землю безліч іноземців.
 
Ми схиляємося перед кожним хто сьогодні стоїть на варті нашого відносно мирного життя та виборює гідне майбутнє для наших дітей та онуків!!! Ми пам'ятаємо кожного хто віддав своє життя за незалежність України!!!
 
Шановні Воїни та ветерани, Ви, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні.
 
Честь і слава Вам, шановні Воїни!
 
Вічна пам'ять загиблим Героям!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк