Сьогодні, 16 лютого, в приміщенні Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, відбувся благодійний захід - "Знайомство з традиційною кухнею Буковинської Гуцульщини".
Організаторами благодійної імпрези виступили - Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та Вижницька районна рада.
Головною метою проведення такого заходу стала популяризація історико-культурної спадщини Вижницького району, як єдиного представника Буковинської Гуцульщини серед місцевих жителів та гостей Вижниччини, а також збір коштів для потреб ЗСУ.????????
 
Відвідувачі дійства познайомилися з традиційною кухнею Буковинської Гуцульщини завдяки цікавим інтерактивним презентаціям від знаних ґаздинь Вижниччини, учасниць багатьох фестивалів та етнографічних проєктів - Наталії Вятковської та Наталії Беспалової.
 
Глядачі із захопленням слухали та записували рецепти приготування - гуцульських книшів з бринзою, паляниць та пляцків, барабуліної кулеші, грибної затерки, голубців, капусняка, копченостей та наливок. Загалом, було презентовано більше 20 страв гуцульської та буковинської кухні.
 
Родзинкою заходу стала дегустація презентованих страв й екскурсія Музеєм старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини, де всі бажаючі мали змогу поспілкуватися з господинями та гостями заходу.
 
Приємно, що на захід завітали депутат Чернівецької обласної ради Олександр Шкурідін, представники районної влади, громадські активісти та волонтери, громадськість.
 
У підсумку, спільними зусиллями організаторів та гостей заходу, вдалося зібрати 4000 гривень, які одразу ж передали до громадської організації "Волонтери Вижниці", яка починаючи з 2014 року активно допомагає військовим, що боронять нашу незалежність.
 
Отож, щиро дякуємо всім хто береже та примножує віковічні традиції українського народу та робить вклад в наближення нашої Перемоги!!!
 
Більше фото в наступному дописі.