Цей день має складну історію виникнення, неодноразово трансформувався та наповнювалося різними сенсами, якими особливо активно маніпулювали політики та державні уряди різних країн.
Однак у 1975 році він вперше відзначався на рівні Організації Об’єднаних Націй, а у 1977 році Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка пропонувала країнам світу «відзначати Міжнародний день прав жінок і міжнародного миру в будь-який день року залежно від своїх історичних і національних традицій».
 
Отож, шановні жінки!
 
Щиросердечно вітаю Вас з Міжнародним днем прав жінок і миру!
 
У теперішньому часі жінки беруть активну участь у всіх сферах життя, показуючи при цьому зразки професійної майстерності, старанності, творчості і самовідданості.
Саме ви, любі жінки, щодня сумлінно виконуєте важливі завдання, працюєте над утвердженням авторитету органів місцевого самоврядування та державної влади, підприємств, організацій та вносите неоціненний вклад у забезпечення обороноздатності України.
 
Ваша енергія, активна життєва позиція, відповідальність несуть у світ добро, затишок і злагоду. Адже своєю мудрістю, терплячістю ви зберігаєте мир, спокій вдома й на роботі, любов’ю до людей і до праці будуєте майбутнє.
 
Від щирого серця вітаю із чудовим весняним святом та бажаю кожній з Вас благополуччя, душевного спокою, оптимізму і щастя.
 
Нехай гармонія, любов та душевна щедрість завжди будуть незмінними супутниками вашого життя та забезпечують мир на нашій землі!
 
Зі святом, дорогі жінки!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк