Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України та Воїнів з Вижницького району, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.????
За рішенням колегії райради, яка відбулася перед сесією, на порядок денний сесії було винесено розгляд 14 питань та питання "різне".
 
Розпочалася робота сесії із заслуховування заяв депутатів районної ради Володимира Куліша та Василя Ткачука, щодо дострокового припинення ними повноважень депутата Вижницької районної ради восьмого скликання. Відтак, за рішенням депутатів дані звернення були підтримані та скеровуватимуться до Вижницької районної територіальної виборчої комісії для вирішення питання щодо заміщення депутатів.
 
Керівники району подякували колегам за плідну співпрацю впродовж їхньої діяльності та побажали успіхів в подальшій їхній діяльності.
 
Далі, відповідно до порядку денного, за рішенням сесії, було заслухано інформацію окружної прокуратури за 2022 рік та затверджено звіт про виконання районного бюджету Вижницького району за 2022 рік, уточнено показники районного бюджету Вижницького району на 2023 рік та внесено відповідні зміни до нього.
 
Крім того, прийнято низку рішень, які стосуються питань управління спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району, та про вступ до засновиків КУ "Об'єднаний трудовий архів Вижницького району" чотирьох територіальних громад.
 
Не менш важливим стало також прийняття рішення щодо присвоєння звання Героя України - Петру Ковалюку, командиру роти вогневої підтримки 93 окремого батальйону територіальної оборони Вижницького району та звіт про діяльність спільного з ГО "Волонтери Вижниці" перевантажувального хабу надання допомоги за 2022 рік.
 
З усіх питань прийнято відповідні рішення.
 
Участь у роботі сесії взяли начальник Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар, депутати Чернівецької обласної ради Андрій Андрюк та Анатолій Іліщук, заступник начальника районної військової адміністрації Ганна Гринчук, голови місцевих рад, керівники силових та безпекових служб району.