З метою обговорення пріоритетних напрямків підтримки діяльності Вижницького району в напрямку роботи із забезпечення потреб внутрішньо-переміщених осіб, покращення медичних та соціальних послуг для населення тощо, до Вижниччини завітали представники Австрійського Червоного Хреста Нижньої Австрії.
В рамках візиту вони спільно з головою районної ради Михайлом Андрюком та головою Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Мирославою Островецькою відвідали Центр Червоного Хреста для медико-соціальної підтримки та реабілітації в смт. Берегомет та Усть-Путильську громаду, де ознайомились з роботою однієї з Мобільних медичних бригад, що надає медичну допомогу людям у важкодоступній місцевості.
 
Встигли колеги з Австрійського Червоного Хреста Нижньої Австрії поспілкувались і з соціальними працівниками напрямку "Догляд вдома".
 
До слова, це вже не перший візит представників Австрійського Червоного Хреста Нижньої Австрії до Вижницького району, вперше вони завітали до нас ще у 2019 році. Тоді ж було реалізовано низку спільний проектів щодо підтримки діяльності гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, який дислокується у Вижницькому районі.
 
У підсумку зустрічі, було досягнуто ряд домовленостей щодо налагодження співпраці територіальних громад Вижницького району із громадами Нижньої Австрії.