Сьогодні ми не уявляємо своєї країни та боротьби за її мирне майбутнє і незалежність без цих людей. Саме вони - волонтери, стали міцним плечем підтримки військовим і цивільним у важкий час війни.
Волонтерський рух нині – це автономна потужна сила, що стала об’єднуючим фактором і фундаментом громадянського суспільства України у нових умовах. Вчорашні посадовці, юристи й електрики, освітяни й працівники заводів, бізнесмени й ресторатори, айтішники й флористи виявилися справжньою резервною армією, єдиною зброєю яких є чуйне серце і бажання безкорисливо допомагати. Але, воюючи з ворогом без честі, совісті, елементарного людського співчуття, вона є наднеобхідною.
20 квітня Україна відзначає День вдячності волонтерам!
 
Ви, шановні волонтери, даруєте нам віру у добро і милосердя, надихаєте на гідні вчинки. Ви головні помічники солдата на фронті, надія матері, що чекає того солдата додому, частинка дива для дитини на Різдво й Великдень. Для вас не існує кордонів і бюрократії. Від бронетранспортера й байрактара до запашної паски «на нуль» – все вам під силу!
 
Дякую вам уклінно, шановні волонтери, за підтримку, сміливість, незламність, приклад справжньої людяності. Ваша праця – вагома складова спільної майбутньої перемоги, міцний ґрунт, на якому ми відбудуємо країну і будемо розвивати демократичне суспільство.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк