4 травня 1999 року вперше було організовано Міжнародний день пожежників (IFFD). Він був заснований після того, як 4 січня 1999 року по електронній пошті по всьому світу було розіслано послання у зв’язку з загибеллю п’ятьох пожежників в Австралії. Дата - 4 травня - і раніше була традиційним днем пожежних в багатьох європейських країнах. До того ж це день святого Флоріана Лорхского, в католицькій традиції - покровителя пожежників.
В цю дату пропонується згадувати тих пожежників, які загинули, виконуючи свою роботу під час несення служби. Вони присвятили своє життя захисту всіх нас. Ми ж, зі свого боку, можемо проявити нашу підтримку і вдячність пожежним по всьому світу, які продовжують захищати нас протягом усього року.
 
Адже працівники пожежних служб - це люди, які безперечно заслуговують на визнання. Кожен день вони реагують на тисячі інцидентів швидко і ефективно.
 
Результати їхніх зусиль - порятунок незліченної кількості людських життів і збереження матеріальних цінностей, які потенційно могли б бути знищені розбурханим вогнем.
 
Шановні пожежники! Нехай Ваша небезпечна професія не забирає життєві сили і енергію, щоб вогонь був тією стихією, яка лише допомагає в житті, яку Ви приборкали і приручили. Миру, щастя, здоров'я, посмішок і любові!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк