Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) була прийнята пропозиція про встановлення цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.
Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.
 
Тож щиро вітаємо невтомних хранителів і дослідників історичної пам’яті, з професійним святом – Міжнародним днем музеїв!
 
Завдяки Вашій самовідданій та творчій праці зберігається й примножується українська культурна спадщина, що надзвичайно важливо в теперішній час.
 
У своїй роботі Ви переплітаєте минуле, сьогодення та майбутнє. Вашими зусиллями в свідомості підростаючого покоління виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій, любов до національного мистецтва, любов до України!
 
Сердечно бажаю Вам безмежного творчого піднесення, вдалих розвідок, цікавих знахідок, міцного здоров'я, щастя, благополуччя та достатку, непохитної віри в світле майбутнє України!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк