Напередодні відзначення міжнародного Дня музеїв та Дня вишиванки в Музеї старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, протягом трьох днів з 15 по 17 травня відбувся благодійний фото-проект :
«Одягнімо вишиванки, друже,
хай побачить українців світ –
молодих, відважних, дужих,
у єднанні на сто тисяч літ».
Організаторами заходу виступили - Музей старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини ВФКМД, Вижницька районна рада та Вижницька районна військова адміністрація.
 
Як і завжди, при організації таких мистецьких заходів, мали за мету привернути увагу громадськості до важливості збереження та популяризації історико-культурної спадщини Буковинської Гуцульщини задля ідентифікації української нації у світі.
 
Відтак, всі бажаючі за донат для потреб ЗСУ, мали можливість почути цікаві розповіді про традиційні строї буковинських горян, відвідати екскурсію Музеєм старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини, та звісно ж зробити фотосесію в старовинному одязі.
 
У підсумку, за період проведення благодійного заходу нам вдалося зробити тисячі особистих, групових, колективних та родинних фото на різних музейних локаціях. Загалом Музей старожитностей за цих три дні відвідало понад 200 осіб, серед них і колективи державних установ та організацій, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, внутрішньо-переміщені особи, науковці, волонтери, підприємці, студенти тощо.
 
Спільними зусиллями, під час проведення акції було зібрано сім тисяч п’ятсот гривень, які будуть передані для потреб ЗСУ.
 
Щиро дякуємо всім небайдужим хто долучився!
 
А також, всім тим, хто був за кадром та створював незабутню атмосферу для відвідувачів: родині Дмитра та Марії Козубовських, завідувачці навчальної майстерні ВФКМД Олені Михайленко, керуючій справами районної ради Олені Чепух, фотографам Вадиму Перетятку та Антоніні Андрюк.