Протягом 26-27 червня 2018 року, в рамках Першого міжнародного Форуму Східної та Центральної Європи “Via Carpatia”, який проходить на теренах Верховинського району, відбувається міжнародна науково-економічна конференція “Коло Вінценза: майбутнє Карпат”.

Участь від Вижницького району взяли голова районної ради Михайло Андрюк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, голова Вашківецької міської ОТГ Микола Перч та голова районного товариства «Гуцульщина» Василь Марчук.
В рамках першого дня конференції, 26 червня, обговорювалися важливі питання роботи органів місцевого самоврядування в гірських регіонах, економічні моделі розвитку сільського господарства в таких регіонах. Крім того, відбулася конференція «Всеукраїнський демократичний форум» Via Carpatia. Інфраструктурні проекти – шлях об’єднання країн Карпатського макрорегіону, в ході якої йшлося про екологію Карпат та туризм у гірських регіонах.
Михайло Андрюк мав змогу поспілкуватися з колегами з інших гірських регіонів України та обмінятися досвідом щодо роботи Вижницької районної ради в контексті розвитку гірських районів Буковини.
Загалом, протягом конференції відбудеться 11 панельних дискусій, круглі столи та майстер-класи, спікерами яких стануть більше 50 представників української та європейської спільноти політиків, інтелектуалів, дипломатів, громадських та культурних діячів.
Зокрема, в конференції беруть участь міністри, парламентарі, очільники регіону та іноземні урядовці з Польщі, Румунії, Литви.
Закінчиться конференція врученням премії імені Станіслава Вінценза за гуманітарне служіння розвитку регіонів.