Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії.
Сьогодні ж це свято всіх захисників України від російської орди.
День Героїв — це також день пам'яті всіх українців та українок, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українського народу та є символом його незборимості.
 
Ми даруємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.
 
Хай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир і злагода. Бажаємо добра кожній родині, а нашій державі – процвітання, сили й слави!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк