Фермерське господарство «Нік-2» на Кельменеччині працює понад 15 років, займається вирощуванням та реалізацією сільськогосподарської продукції: пшениці, ячменю, ріпаку, соняшнику, сої. На обробітку 313 га землі, є сучасна техніка для роботи в полях.

Голова фермерського господарства Валерій Саїдов вирішив скористатися урядовою програмою єРобота «Власна справа» та отримав грант на придбання зерноочисного комплексу, вартість якого складає понад 1 млн.грн, з яких 250 тис.грн грантові кошти.

  • Ми зможемо очищувати зерно зразу після збирання, відвозити в склад на зберігання. У нас зменшиться час та витрати на перевезення, зможемо підняти зарплату своїм робітникам, створимо нові робочі місця, зможемо збільшити орендну плату пайовикам, відповідно збільшимо суму податків до бюджету, – зазначає Валерій Саїдов.

За словами підприємця, для реалізації зерно має бути очищене, тому змушені їхати у сусіднє село, щоб там за додаткові кошти здійснити очистку.

У планах господарства – розширення асортименту вирощування культур гречки, кукурудзи та сорго. Також надання послуг по очистці зерна іншим фермерам.

  • Ми змушені працювати на Західній Україні на повну силу, тому що є території, де неможливо посіяти та зібрати урожай, бо ворог замінував поля, – зазначає голова фермерського господарства.

Після придбання та встановлення зерноочисного комплексу на роботу будуть прийняті двоє працівників, наразі для обслуговування сільськогосподарської техніки вже  працює троє робітників.

Нагадаємо, 1 лютого 2023 року стартувала подача документів на мікрогранти в рамках урядової програми єРобота «Власна справа». За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн Обов'язковою умовою є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми мікрогранту.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.