З метою проведення аналізу та покращення навчально-виховного процесу в освітній системі району, створення належних умов для навчально-виховного процесу, сьогодні, 03 липня, відбулося засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації. На зустріч з освітянами завітали голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк, голова профспілки працівників освіти та науки Ярослав Борсук.

Завідувач методкабінету відділу освіти райдержадміністрації Володимир Ковдриш доповів про підсумки проведення державної підсумкової атестації в четвертих та дев’ятих класах, а також результати ЗНО в одинадцятих класах загальноосвітніх закладів району. Так, аналіз результатів ДПА з математики та української мови в четвертих класах продемонстрував, що учні справились із завданнями на достатньому рівні, хоча порівняно з попереднім роком якість знань дещо знизилась. Варто зазначити, що в класах, де впроваджено пілотний проект «Інтелект України» якість знань та середній бал значно вищі, ніж у класах, що навчаються за класичною методикою.

Щодо державної підсумкової атестації в 9-х класах, то її результати в основному співпадають із середнім балом по закладах освіти району, хоча порівняно з попереднім навчальним роком помітне зниження якості знань та збільшення кількості учнів, що справились із завданнями лише на початковому рівні. Так, закінчили основну школу та отримали свідоцтво про базову середню освіту 287 дев’ятикласників, в тому числі 27 учнів – свідоцтво з відзнакою та 5 учнів – похвальні грамоти за особливі успіхи у вивченні окремих дисциплін.

Проаналізувавши результати складання ЗНО в 11-их класах з української мови, варто зазначити, що ситуація залишає бажати кращого. Так, в деяких закладах освіти району питома вага початкового рівня знань сягає більше 40%, а школи з профільним філологічним навчанням показали навіть нижчий показник, ніж середній по району. Щодо оцінювання з математики, то ситуація наближена до середньорічних результатів, а одна учениця склала ДПА з математики на 12 балів. Крім того оцінювали ще знання одинадцятикласників з географії, історії України, англійської мови, біології, географії, фізики та хімії. Так, підтвердити свої знання змогли 7 претендентів на золоті та срібні медалі , а атестати про загальну середню освіту отримав 191 випускник району.

Після доповіді Руслан Сенчук звернувся до директорів навчальних закладів з вимогою провести детальний аналіз причин низької успішності в старшій школі та застосувати заходів впливу з метою недопущення подібних результатів в майбутньому. Особливу увагу голова райдержадміністрації звернув на те, що учні малокомплектних класів показали незадовільні та вкрай низькі знання на ЗНО з української мови та дав доручення щодо належного укомплектування учнями старших класів у Лопушнянській ЗОШ І-ІІІ ст. та Берегометській ЗОШ №4 І-ІІІ ст.