Сьогодні, 6 серпня, на турбазі «Черемош» у Вижниці відбулося відкриття 5-го міжнародного творчого практикуму художньої кераміки «Буковина 2018», який триватиме до 24 серпня. Так, участь у мистецькому пленері беруть художники-керамісти з багатьох міст України, а також учасниця з Японії. Керує проектом директор чернівецької «Галереї на Штейнбарга» Наталія Богомаз.

Привітати учасників імпрези прийшли народний депутат Максим Бурбак, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк, голова Вижницької міської ради Олексій Чепіль, директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва Роман Гаврилюк.
Звертаючись до присутніх, Руслан Сенчук висловив сподівання, що мистецький захід залишиться у Вижниці та щороку буде збирати митців на такі творчі зустрічі.
Цьогорічна тема симпозіуму співзвучна з творчістю видатного поета Пауля Целана та має назву «Спроба почути себе». В рамках практикуму учасники втілюватимуть у глині свої оригінальні творчі ідеї, а також читатимуть лекції, обмінюватимуться думками та досвідом. Результати плідної творчої праці буде закалено в трьох печах, а вже 24 серпня в Чернівцях в «Галереї на Штейнбарга» відбудеться виставка експонатів.
Також в рамках пленеру організовано виставку творчих робіт Наталії Мариненко «Ліла», яка являє собою симбіоз доповненої реальності та керамічних скульптур.