Сьогодні, 09 серпня, під головуванням очільника районної державної адміністрації Руслана Сенчука та голови районної ради Михайла Андрюка відбулася колегія райдержадміністрації.

У роботі колегії взяли участь заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталія Мала, заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Галина Кушнір, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, керівництво об’єднаних територіальних громад, а також селищний та сільські голови.
На порядку денному засідання колегії виносилися 3 питання.
Про підсумки виконання місцевих бюджетів району за І півріччя поточного року та заходи щодо їх виконання у 2018 році вела мову начальник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Кириляк. Співдоповідачем з цього питання був начальник Вижницького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Валерій Додяк, котрий наголосив, що 28 серпня закінчується термін сплати податку на нерухомість, якого наразі надійшло лише 51,1%. Найкраще в цьому напрямку спрацювала Долішньо-Шепітська сільська рада, однак є ряд населених пунктів, де цей показник є вкрай низьким.
Під час обговорення питання щодо стану виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення у Вижницькому районі проаналізовано діяльність профільної робочої групи, в результаті роботи якої впродовж січня-червня кількість відображених у звітності найманих працівників про прийняття на роботу склала 453 особи. Таким чином запропоновано створити постійно діючу комісію для проведення заходів з легалізації тіньової зайнятості населення й надалі проводити раптові перевірки суб’єктів господарювання та інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями.
Начальник філії «Вижницький райавтодор» Людмила Нагірняк доповіла про виконання шляхово-ремонтних робіт у І півріччі та роботу філії в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Зокрема, наразі проводяться ремонтні роботи з поточного та середнього ремонту на автомобільній дорозі О26004 Вашківці-Карапчів-Лукавці, а на ІІ півріччя заплановано поточний та середній ремонт на автодорозі державного значення Т-26-01 Чернівці-Вашківці-Путила-КПП «Руська». Також були озвучені проблемні аспекти роботи філії.
Підсумовуючи розглянуті питання, Руслан Сенчук висловив побажання покращити роботу і взаємодію між установами, організаціями району, селищною та сільськими радами, адже спільна робота має бути спрямована на єдину мету – підвищення соціально-економічного розвитку району та рівня життя його жителів.
Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, члени колегії, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, прийняли відповідні рішення з кожного із винесених на порядок денний засідання колегії питань.