21 серпня відбулося чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації, участь в якому взяли голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк, начальник Вижницького управління газового господарства Олександр Рогатинович, начальник Вижницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Іван Стратійчук, заступник головного лікаря Вижницької центральної районної лікарні Наталія Никифорук, головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Ангеліна Юрійчук.

Представники громадської ради порушили низку важливих питань. Серед яких – реформа медицини та другий рівень надання медичних послуг на базі Вижницької ЦРЛ. Проаналізовано стан впровадження медичної реформи на теренах району та акцентовано увагу, що населення повинно активізуватись з укладанням декларацій із сімейними лікарями, адже принцип реформи «Кошти ідуть за пацієнтом» передбачає пряму залежність фінансового забазпечення лікарських закладів первинної ланки від кількості укладених декларацій із сімейними лікарями. Виявлено проблеми, з якими можуть зіткнутись на вторинному рівні впровадження медичної реформи. Вирішено підготувати відповідні звернення до голів райдержадміністрації та районної ради щодо виділення коштів на забезпечення обладнанням лікарів вторинної ланки надання медичної допомоги.

В полі зору представників громадськості – питання стану дотримання природоохоронного законодавства, охорони та впливу на довкілля підприємствами АПК під час вирощування с/г культур на теренах району. Зі слів Івана Стратійчука, всі агроформування району попереджені про правила здійснення обробки рослин, однак Держпродспоживслужба може здійснювати перевірки лише на підставі розпорядження Кабміну або за наявності обґрунтованої скарги.

Також представникам громадськості було роз’яснено, яким чином проводиться інвентаризація газових мереж та за які кошти відбувається їх обслуговування.

Члени громадської ради активно долучилися до обговорення питання щодо підготовки до проведення Міжнародного гуцульського фестивалю у Вижниці 2019-го року. Відтак, попередньо узгоджено, що фестиваль триватиме протягом трьох днів і зараз необхідно акумулювати зусилля для пошуку спонсорів.