Сьогодні, 30 серпня, під керівництвом голови районної ради Михайла Андрюка відбулося пленарне засідання двадцять четвертої сесії районної ради VII скликання. В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Руслан Сенчук та депутати Чернівецької обласної ради Юрій Гавриляк, Микола Стринада, Михайло Чорней.

Під час засідання розглянуто 20 питань. Зокрема, на засіданні заслухано звіт керівника Кіцманської місцевої прокуратури про проведену роботу за шість місяців цього року, затверджено звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2018 року та внесено зміни до районного бюджету.

Також, затверджено міжнародні договори про співпрацю, встановлено межі села Мигове Мигівської сільської ради, затверджено тарифи на послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії до бюджетних установ, що надаються КП «Ком-сервіс» Вижницької районної ради, внесено зміни та доповнення до комплексної програми розвитку інформаційної та видавничої галузей Вижницького району на 2018-2020 роки, затверджено нову редакцію Програми приватизації об’єктів спільної та комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міст Вижницького району на 2018-2019 роки, затверджено розпорядження голови районної ради щодо делегування представників до госпітальних рад, внесено зміни в склад постійних комісій.

Депутати розглянули питання щодо звільнення від оплати за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах, навчально-виховних комплексах та дошкільних установах, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селища та міст району у 2018-2019 навчальному році. Як поінформував начальник відділу освіти райдержадміністрації Михайло Андрич від оплати за харчування звільняються діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з обмеженими фізичними можливостями, діти переселенців, діти учасників АТО.

Крім того, депутати підтримали низку звернень до вищих органів влади.