Цьогоріч рішення про проведення свята першого дзвоника приймав кожен навчальний заклад окремо. Тому такі свята в районі відгомоніли і в суботу, 1 вересня, і сьогодні, 3 вересня.

Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк побував в суботу, 1 вересня на урочистій лінійці у Банилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з нагоди Дня знань.

Звертаючись до школярів, а особливо першокласників, Михайло Андрюк зауважив, що цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень.

"Новий навчальний рік є особливим, адже він є роком впровадження Нової української школи, яка зорієнтована на формування всебічно розвинутого випускника, цілісну особистість; патріота з активною життєвою позицією; інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя. Дорогі школярі, вам потрібно активно працювати над підняттям рівня своїх знань , тому що нині держава потребує талановитих, молодих фахівців." - сказав Михайло Андрюк.

По закінченню урочистостей для усіх учнів, як символ початку навчального року, пролунав перший дзвоник.