Традиційно другої суботи вересня в Україні відзначається День працівників фізичної культури і спорту. А сьогодні, 07 вересня, в районному будинку дитячої та юнацької творчості відбулися урочистості з нагоди прийдешнього свята. Привітати вчителів фізкультури та тренерів з професійним святом прийшли голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк, голова районної профспілки працівників освіти та науки Ярослав Борсук, начальник відділу освіти, культури, медицини та спорту Вижницької міської ради, завідуючий райметодкабінетом Володимир Ковдриш.

Руслан Сенчук та Михайло Андрюк привітали присутніх зі святом, побажавши усім міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот та перемог у змаганнях на славу нашого району, а також вручили спільні грамоти райдержадміністрації та районної ради кращим вчителям за вагомий внесок у спортивну галузь району. Не оминули очільники району й славетних сторінок історії, згадавши добрим словом тих, хто в різні роки захищав честь і примножував славу Вижниччини, відзначивши ветеранів спорту спільними подяками.

Вихованці районного БДЮТ та ВІА «Смерічка» створили для присутніх святкову атмосферу та надихнули своїми патріотичними піснями на нові звершення.

По завершенню офіційної частини свята з площі Героїв Майдану у Вижниці стартував спортивний забіг, в якому взяли участь понад 30 учасників «Я за здоровий спосіб життя», ініціатором якого став сектор з питань молоді та спорту райдержадміністрації. Головний спеціаліст сектору Едуард Кермач привітав юних спортсменів та подякував всім, хто долучився до заходу, підтримує здоровий спосіб життя, бореться зі шкідливими звичками, адже здоров’я молоді є гарантом здоров’я всієї нації.

За підсумками забігу визначились переможці. Зокрема серед дівчат першою подолала дистанцію учениця Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст. Таїсія Голобуцька, яка, до слова, є чинною чемпіонкою області з легкої атлетики (тренер Василь Лучик), а переможцем серед хлопців став Іван Дасевич (Вижницький коледж прикладного мистецтва). Призери забігу «Я за здоровий спосіб життя» нагороджені грамотами сектору з питань молоді та спорту райдержадміністрації.